Nyheder

jan 21, 2021

Kirkegårdskonferencen 2021: Nye vinkler på kirkegårdens kvaliteter

Kirkegårdskonferencen 23. marts ser på kirkegårdens kvaliteter fra nye vinkler: Hvilken rolle spiller kirkegården f.eks. i små og store lokalsamfund, hvad betyder den for befolkningens forhold til sorg og hvordan håndterer vi ’kirkegård for alle’ i praksis. Du kan også blive klogere på håndteringen af træer, økonomi og samarbejde mellem mindre kirkegårde. Og så præsenterer udstillingsarrangør Jacob Fabricius den gravmindekonkurrence med forslag fra mere end 60 kunstnere, han på eget initiativ arrangerede i 2020 for at sætte fokus på gravstedets betydning.
 
Indholdet ligner med andre ord sig selv, men formen er helt ny. Vi sender konferencen live fra Nyborg Strand, så alle tilmeldte kan se med hjemme fra deres egen kirkegård. Gør det gerne i en lille gruppe, alt efter de aktuelle restriktioner. Se hele programmet og tilmeld dig på www.ign.ku.dk/kirkegaarde.
 
Konferencen arrangeres af Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning i samarbejde med Foreningen af Danske Kirkegårdsledere, Forbundet af Kirke- og Kirkegårdsansatte og Landsforeningen af Menighedsråd.
 
 
Tilde Tvedt/21.01.2021